דופלקס עירוני

לקוחה ביקשה להתאים דירת הדופלקס לשני אזורים נפרדים: בקומה העליונה סטודיו ביתי, כולל שירותי אורחים ומקלחת; ובקומה התחתונה דירת מגורים למשפחה, זוג הורים ושלושה ילדים.
עיקר הדאגה הופנתה לקומת המגורים. חדר הרחצה הישן והצפוף, שהיה גם היחיד בקומה; ועמוד תומך ופיר צינורות, שהיה ממוקם במרכז הדירה.
הפתרון שלי היה לבנות סביב הפיר והעמוד את חדר הארונות של ההורים, ולהשתמש באחד הארונות כדי להסתיר את קיומם. כמו כן הוספתי גם חדר רחצה נוסף לילדים בקומה, שיוכל לשמש גם את האורחים, חדר נוח וגדול.
התוצאה היתה קומה חדשה לחלוטין ששופצה מהיסוד, וכללה כעת שני חדרי רחצה, סוויטת הורים מפנקת עם חדר ארונות נהדר. ערך הדירה בהחלט עלה בעקבות השיפוץ.
את המטבח תיכננתי בצמוד לקירות והרחק מהמדרגות – נוצר מטבח עם משטחי עבודה גדולים וארוחות נוחים וגדולים. למפלס התחתון מצאנו אריחים הדומים לאלו של שאר הבית כדי לשמור על המשכיות ושטח המטבח והמדרגות חופו בפרקט עץ טבעי בעבודה מדויקת לפי שבלונה שנלקחה בשטח והותאמה הצורה מושלמת לקיים.