קלאסיקה בלבן

משפחה ביקשה לשפץ רק את המטבח, אחרי שכבר שיפצה בעבר את הבית ללא המטבח. הסיבה שלא נגעו במטבח בעבר היה שלא היו בטוחים איך לפתור אותו.
המטבח התפרש על שני מפלסים, כשארונית המטבח ממוקמת על המדרגות. התוצאה היתה שכל כניסה למטבח חייבה הקפה של הארונית, כלומר תנועה מאוד לא נוחה. בנוסף, המטבח היה חשוך מאד, בגלל ארונות עץ בגוון כהה וחלונות עם שמשות לא שקופות שמנעו כניסה של אור טבעי.
הפתרון שלי היה לפרק את הארונית שעל המדרגות ולבנות המשך למדרגות שתתן למטבח כניסה רחבה ונוחה. בנוסף, האלומיניום והזכוכיות של החלונות הוחלפו, אור שמש נכנס לראשונה פנימה ובמשפחה שמחה לגלות עצי לימון מחוץ לחלון.
את המטבח תיכננתי בצמוד לקירות והרחק מהמדרגות – מטבח עם משטחי עבודה רחבים וארוחות נוחים וגדולים. למפלס התחתון מצאנו אריחים הדומים לאריחים בשאר הבית, כדי לשמור על המשכיות. המטבח והמדרגות חופו בפרקט עץ טבעי, שנוצר בעבודה מדויקת לפי שבלונה, והותאם באופן מושלם לקיים.