ספרייה כרהיט עיצובי בחלל הסלון

ברוב המקרים ניתן לחלק את כל הבתים לאזור ציבורי ואזור פרטי, האזור הציבורי כולל לרוב את הסלון, המטבח, פינת האוכל ולעיתים גם שירותי אורחים, החלק הפרטי כולל את חדרי השינה, העבודה והמקלחות. 

במסגרת הפרויקט הזה , התבקשתי לעצב ולתכנן רק את החלל הציבורי של הבית .

מכיוון שהאזור הציבורי הוא החלק בו אנו מבלים את מרבית הזמן והוא האזור הייצוגי אותו אורחים ומבקרים רואים, חשוב לשמור על מראה אחיד, מכובד ומעוצב ולכן כדאי לשפץ את כל האזור ביחד כדי שהריצוף וצבע קירות יהיו אחידים ובעלי קו המשכי. בגלל שכיום לרוב החללים הציבוריים פתוחים אחד לשני וניתן לראות אותם מכל נקודה בחלל המרכזי כדאי לשמור על עיצוב אחיד שיחבר את כל החללים יחד מבחינת חומרים וצבעוניות.

על מה שמת דגש בפרויקט?

בעל הדירה אספן לגו . גולת הכותרת של עיצוב הסלון היתה הבקשה – לתכנן ספריה בסלון לאוסף הלגו .הספריה צריכה גם לשמש כפינת עבודה ואחסון בחלקה התחתון הסגור. התחלתי בלבקש מבעל הדירה ליצור רשימה מפורטת של פריטי לגו שירצה להציג. מחולקים לפי גדלים , חשיבות ונושא .

המשכנו בתהליך של מיון , כשבסופו יכולתי ליצור מעין גריד של מדפים , וגבהים , בהמשך ל להכניס חומר וצבע .

בחרנו בספריה לבנה , כך שהאוסף עצמו יהיה במרכז ולא הספריה שתתמזג עם הקיר והתקרה בספריה משולבים חלקים מעץ אלון טבעי , שמוסיפים חמימות ללבן הנקי וישנו ה-שולחן . שולחן הכתיבה צהוב בהתאמה לצהוב של המותג והוא חודר לתוך כל עומקה של הספריה , מוסיף נפח וקצת קלילות והומור 😊

 ספריה בגודל שכזה (כמעט 5 מ' רוחב על 5 מ' גובה )מצריכה סולם שינוע לכל רוחבה על מסילה ועבודת נגרות אכותית וחזקה ללא פשרות.

מאחר וספריית הלגו היא ה-רהיט הבולט ביותר והגדול ביותר בבית, הדגש היה לחבר את שאר חלקי הבית אתו ,ובכל לא לאפשר לספרייה להשתלט על כל הבית , אלא להיות בהרמוניה מאוזנת .

 

איזה אתגר היה לך בפרויקט ואיך התמודדת איתו?

לדירת הפנטהאוז חלל כפול בגובה . כמעט 5 מטרים גובהו.

צורת החלל הציבורי – מלבנית.  כך שהחלל נראה צר מאד וגבוה . אני רציתי ליצר תחושה מאוזנת יותר – לתת לחלל יותר תחושה של רוחב ועומק שהיו הכרחיים בעיני .

אחת הפתרונות היו להמשיך את חיפוי  קיר הטלויזיה פנימה לתוך המסדרון – כך יצרתי אשליה של קווים אופקיים -רוחביים , שמאזנים את הגובה העצום בחלל .

גם השולחן הצהוב שחודר את הספרייה , בולט ממישור הספרייה ומוסיף עוד עומק ומימד של נפח.

 

שלושה טיפים לתכנון ועיצוב ספרייה:

  1. ישנן שתי אסכולות מובילות בעיצוב הספריות המודרניות: האחת דוגלת במתן כמה שיותר במה לספריה עצמה כך שתהווה piece של ממש. השנייה נותנת מקום של כבוד דווקא  לאביזרים ומאפשרת להם לזרוח. כך שצעד ראשון יהיה להחליט את מי מבליטים ?את תוכן הספרייה או את הספרייה עצמה ?
  1. בין אם מדובר בספריה מעוצבת לסלון ובין אם לחדר ההורים, החוכמה היא לא להעמיס על גבה אלמנטים וספרים: המינון הנכון הוא ליצור איזונים כ-60 אחוז משטח המדפים רצוי לקשט ולאבזר ואת 40 האחוזים הנותרים להותיר ריקים. כך נקבל מראה מאוזן ואוורירי.
  2. את הפריטים עצמם שמבחר "להציג" חשוב למקם בקומפוזיציות שונות כדי לא לייצר אווירה של חנות ספרים; חלקם צריכים לעמוד, חלקם לשכב וניתן כמובן גם להגדיר את מיקומם על פי צבעים, מה שמשדרג משמעותית את הספרייה

 

רגע מרגש שהיה בפרויקט :

לקבל את התמונות הראשונות מבעלי הבית ,לאחר שהספריה הורכבה והאוסף מצא לו בית . סיפוק גדול לראות שהגבהים מתאימים , שאין עומס ויש מספיק תאי איחסון פנויים לשאר הפריטים בבית – ספרים וצעצועים של הילדים .

תפריט נגישות